BigFish Animatiestudio Eindhoven AmsterdamAnimatie laten maken

Bigfish animatie staat voor creativiteit. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van animaties, maar ook productvideo’s, bedrijfsvideo’s en veel meer. Bij Bigfish kun je kiezen tussen 2D of 3D animaties in een 100% op maat gemaakte stijl. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat het best past bij jouw bedrijf en huisstijl. Uiteraard is hier ook een mix in mogelijk tijdens het maken van een animatie.

Animatie laten maken door Bigfish Animatie Studio. Wij doen animatiewerk met plezier en creativiteit. Meerdere grote klanten die onze verschillende diensten afnemen zijn blij met ons. Neem een kijkje in onze cases om te zien wat wij allemaal kunnen bieden. Met een eigen team van specialisten in onze animatiestudio en korte lijntjes zijn wij een betrouwbaar animatiebureau.

 • Animatie met fotografie elementen
 • Animatiefilmpje
 • 2D Animatiefilm
 • Animatie video Topigs
 • Yeaz Financiële Dienstverlening Animatie
 • Velea Project BigFish Animatiestudio Animatiebedrijf Animatiebureau Eindhoven Amsterdam
 • TJIP IT industrie Animatie
 • Project-AEGON-Commercial-animatie
 • Harm-Alarm-Project-Commercial
 • Zwanenberg Animatie Portfolio
 • Colvitro Animatie Portfolio
 • Peheja Automotive Industrie Animatie

Animatie laten maken?

Ontdek de verschillende mogelijkheden en prijzen voor jouw animatie video project.

 Snel een reactie

 Duidelijk overzicht van de prijzen

Geheel vrijblijvend

Vraag informatie en prijzen aan!

Over Bigfish animation

● Marktleider

● Team van 25+ 2D en 3D animatie specialisten

● Online content, Animaties, Advertising & Social Media Campagnes

● Infographic nodig? Daarvoor kun je bij ons ook terecht

● We maken ook live-action films

Werkwijze van een animatie laten maken

Misschien vraag jij, of jullie je als bedrijf je wel af: welke animatie dienst heb ik nodig? Wij hebben intern veel kennis en gaan graag samen om de tafel zitten om te kijken welk pakket het beste bij jullie past. Het is voor ons belangrijk dat de doelstellingen concreet zijn, zodat niemand voor verrassingen komt te staan in het traject.

Checklist

Stap 1 – Vertel ons wat je wensen en vragen zijn

We zijn benieuwd naar je verhaal! Vertel ons vrijblijvend, dus zonder enige kosten, wat je wilt vertellen aan jouw doelgroep. We horen dan ook graag er andere animaties zijn die je aanspreken en of je hebt nagedacht over de stijl. Is het een lang verhaal of een kort verhaal? En hoe moet de stem klinken die de voice-over inspreekt? We zijn ook benieuwd naar wat belangrijk is voor de doelgroep en wat je de doelgroep wilt meegeven of laten doen aan het einde van de animatie. Dit noemen wij de call to action. Uiteraard bespreken we ook het budget dat je wilt uitgeven aan de animatie.

Bigfish Formule

Stap 2 – Creatieve sessie

Voordat we een offerte maken plannen we graag een creatieve sessie in. In deze sessie gaan we verder in op de vorm van de animatie. Een van onze medewerkers zal de sessie begeleiden en we lopen dan stap voor stap door mogelijkheden in stijlen. We gaan in op de huisstijl van jouw bedrijf of opdrachtgever en we brainstormen over hoe we daar een passende stijl voor kunnen ontwikkelen. De sessie zal professioneel worden begeleid, maar we doen het wel op een speelse manier.

Kosten

Stap 3 – De offerte

We maken een offerte op basis van wat we hebben besproken. De basis voor deze offerte is de complexiteit van de boodschap, stijl en het budget. Zodra we te horen krijgen dat we aan de slag mogen gaan, sturen we een briefingsformulier om de laatste puntjes op de i te zetten. Het briefingsformulier is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat we echt niets vergeten zijn.

Formule

Stap 4 – Informatieanalyse en voice-over tekst

De informatieanalyse is de eerste stap zodra we alles verzameld hebben. Deze informatieanalyse is een verkorte samenvatting van de informatie die moet terugkomen in de animatie. Hierna schrijven we de voice-over tekst. Dit is de tekst van de stem die hoort als de animatie afspeelt. We houden er rekening mee dat de tekst die we schrijven het beeld moet ondersteunen. Door ervoor te kiezen om sommige informatie alleen visueel over te brengen maak je de animatie juist interessant om naar te kijken (anders kan je beter een podcast laten maken).

Stap 5 – Concept en visuele stijl

We ontwikkelen een stijl die past bij de kernwaarden en identiteit van jouw bedrijf. We houden hierbij rekening met de bestaande huisstijl zodat de animatie naadloos aansluit op de look en feel van je website. De input die we hebben opgehaald in de creatieve sessie nemen we ook mee in het voorstel. Je hebt daarbij direct contact met degene die de stijl voor je ontwikkeld. Of het nou 2D of 3D is, we hebben het in huis!

Verschil tussen

Stap 6 – Storyboard

Als de visuele stijl en de voice-over staat gaan we het verhaal uitwerken in illustraties. We maken een soort stripboek waarin we vertellen wat er in beeld gebeurt en wat er op dat moment gezegd wordt. Deze is volledig uitgewerkt in de visuele stijl die we voor je ontwikkeld hebben.

Stap 7 – Animeren

In deze stap laten brengen we de illustraties tot leven. We zorgen voor vloeiende overgangen en toffe bewegende elementen waardoor de animatie de aandacht krijgt die het verdient.

Stap 8 – Sound design

We geven de animatie een extra dimensie door geluiden toe te voegen. Dit zorgt voor een intensere beleving en zorgt ervoor dat de aandacht langer wordt vastgehouden. In deze fase voegen we ook de voice-over toe die je tijdens het proces hebt uitgekozen.

Stap 9 – Opleveren

We zorgen dat je de animatie krijgt in de vorm die jij wilt. Wil je de animatie gebruiken voor LinkedIn, Instagram of misschien zelfs Tiktok? Dan passen we de animatie aan naar de juiste lengte en vorm. Uiteraard alleen maar HD-kwaliteit of beter. Is jouw bedrijf misschien ook actief in andere landen of heb je buitenlands personeel in dienst, dan wil je de animatie misschien ook in een andere taal laten maken. Ook de vertaling, voice-over en het monteren kunnen we volledig verzorgen.

Duizenden tevreden klanten. Merkervaring.

Aegon Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Eneco Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
ProRail Logo klantervaring Bigfish Animatie Studio
Triodos Bank Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Ziggo Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Booking.com Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Rabobank Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Mercedes-Benz Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Jumbo Logo Klantervaring Bigfish animatie Studio
Zwanenberg Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Swiss Sense Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Tilburg University Logo Klantervaring Bigfish animatie Studio

Keuzes maken. Altijd lastig.

Jouw verhaal duidelijker, efficiënter en eenvoudiger vertellen? Ontvang vrijblijvend een indicatie van de prijzen en mogelijkheden.