BigFish Animatiestudio Eindhoven AmsterdamUitleganimatie laten maken door Bigfish

Wil jij je klanten of nieuwe werknemers bij de hand nemen door middel van een mooie en duidelijke uitleganimatie? Bij Bigfish animatie zijn we gespecialiseerd in het maken van deze video’s, die ook wel ‘explanimations’, ‘explainer video’s’ of simpelweg ‘uitlegvideo’s’ worden genoemd.

Met plezier en creativiteit gaan we graag voor jou aan de slag om de leukste, mooiste en vooral duidelijkste uitleganimaties te creëren. Een impactvolle uitleganimatie laten maken? In onze eigen animatiestudio maken we een video die volledig voldoet aan jouw wensen. Voor die tijd stoppen we niet. We houden van korte lijntjes tussen ons en onze klanten, zodat we op een efficiënte manier tot het mooiste resultaat komen.

Uitleganimatie laten maken?

Ontdek de verschillende mogelijkheden en prijzen voor jouw animatie video project.

 Snel een reactie

 Duidelijk overzicht van de prijzen

Geheel vrijblijvend

Vraag informatie en prijzen aan!

Welke stappen doorlopen wij samen met jou?

Stap 1 – Vertel ons wat je wensen en vragen zijn

We zijn benieuwd naar je verhaal! Vertel ons vrijblijvend, dus zonder enige kosten, wat je wilt vertellen aan jouw doelgroep. We horen dan ook graag er andere animaties zijn die je aanspreken en of je hebt nagedacht over de stijl. Is het een lang verhaal of een kort verhaal? En hoe moet de stem klinken die de voice-over inspreekt? We zijn ook benieuwd naar wat belangrijk is voor de doelgroep en wat je de doelgroep wilt meegeven of laten doen aan het einde van de animatie. Dit noemen wij de call to action. Uiteraard bespreken we ook het budget dat je wilt uitgeven aan de animatie.

Stap 2 – Creatieve sessie

Voordat we een offerte maken plannen we graag een creatieve sessie in. In deze sessie gaan we verder in op de vorm van de animatie. Een van onze medewerkers zal de sessie begeleiden en we lopen dan stap voor stap door mogelijkheden in stijlen. We gaan in op de huisstijl van jouw bedrijf of opdrachtgever en we brainstormen over hoe we daar een passende stijl voor kunnen ontwikkelen. De sessie zal professioneel worden begeleid, maar we doen het wel op een speelse manier.

Stap 3 – De offerte

We maken een offerte op basis van wat we hebben besproken. De basis voor deze offerte is de complexiteit van de boodschap, stijl en het budget. Zodra we te horen krijgen dat we aan de slag mogen gaan, sturen we een briefingsformulier om de laatste puntjes op de i te zetten. Het briefingsformulier is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat we echt niets vergeten zijn.

Checklist

Stap 4 – Informatie analyse en voice-over tekst

De informatieanalyse is de eerste stap zodra we alles verzameld hebben. Deze informatieanalyse is een verkorte samenvatting van de informatie die moet terugkomen in de animatie. Hierna schrijven we de voice-over tekst. Dit is de tekst van de stem die hoort als de animatie afspeelt. We houden er rekening mee dat de tekst die we schrijven het beeld moet ondersteunen. Door ervoor te kiezen om sommige informatie alleen visueel over te brengen maak je de animatie juist interessant om naar te kijken.

Doel van de animatie

Stap 5 – Concept en visuele stijl

We ontwikkelen een stijl die past bij de kernwaarden en identiteit van jouw bedrijf. We houden hierbij rekening met de bestaande huisstijl zodat de animatie naadloos aansluit op de look en feel van je website. De input die we hebben opgehaald in de creatieve sessie nemen we ook mee in het voorstel. Je hebt daarbij direct contact met degene die de stijl voor je ontwikkeld. Of het nou 2D of 3D is, we hebben het in huis!

Stap 6 – Storyboard

Als de visuele stijl en de voice-over staat gaan we het verhaal uitwerken in illustraties. We maken een soort stripboek waarin we vertellen wat er in beeld gebeurt en wat er op dat moment gezegd wordt. Deze is volledig uitgewerkt in de visuele stijl die we voor je ontwikkeld hebben. Daarbij geven we ook een animatiebeschrijving zodat je ziet hoe het gaat animeren. Hierdoor kun je de perfecte uitleganimatie laten maken. Je kunt namelijk in iedere stap van het proces bijstruren om tot het optimale resultaat te komen.

Stap 7 – Animeren

In deze stap komt de animatie tot leven. We zetten de illustraties op een zo optimaal mogelijk manier in beweging. We kijken hierbij naar toffe overgangen en hoe de elementen en karakters in de animatie bewegen. Dit is van te voren al omschreven in het storyboard zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 8 – Sound design

We geven de animatie een extra dimensie door geluiden toe te voegen. Dit zorgt voor een intensere beleving en zorgt ervoor dat de aandacht langer wordt vastgehouden. In deze fase voegen we ook de voice-over toe die je tijdens het proces hebt uitgekozen.

Stap 9 – Opleveren

Uitleganimatie laten maken in het juiste formaat. We zorgen dat je de animatie krijgt in de vorm die jij wilt. Wil je de animatie gebruiken voor LinkedIn, Instagram of misschien zelfs Tiktok? Dan passen we de animatie aan naar de juiste lengte en vorm. Uiteraard alleen maar HD-kwaliteit of beter.

Is jouw bedrijf misschien ook actief in andere landen of heb je buitenlands personeel in dienst, dan wil je de animatie misschien ook in een andere taal laten maken. Ook de vertaling, voice-over en het monteren kunnen we volledig verzorgen.

Waarom een uitleganimatie laten maken?

Inhoudelijk sterke uitleganimatie laten maken. Een goede uitleganimatie maakt een ingewikkeld onderwerp duidelijk en toegankelijk voor je doelgroep. Een uitleg video kan bijvoorbeeld gaan over de werking van de dienst die je aanbiedt, een instructie zijn van de manier waarop je product werkt of simpelweg een explaining van complexe materie. Goede explanation video’s zijn ook geschikt voor intern gebruik, bijvoorbeeld in het gebruik voor de onboarding wanneer nieuwe medewerkers worden ingewerkt. Aan de hand van pakkende illustraties, heldere voice-overs en duidelijke animaties maken we zelfs het lastigste onderwerp nog toegankelijk voor een breed publiek.

Uitleganimatie laten maken bij Bigfish? Wij maken je uitleganimatie dusdanig onderscheidend, dat het duidelijk afwijkt van de video’s van je concurrenten en meer impact maakt. Wij zitten inmiddels al meer dan 10 jaar in het vak. Dat maakt dat er bij ons zoveel kennis en ervaring aanwezig is, dat de kwaliteit van onze animaties met kop en schouders boven onze concurrentie uitsteekt. Als je een kijkje neemt bij de voorbeelden dan zie je het verschil.

Waarom Bigfish?

● Marktleider

● Team van 25+ 2D en 3D animatie specialisten

● Online content, Advertising & Social Media Campagnes

Zo maken we de explainer video die bij je past

Om de explainer video te maken die het beste bij jouw bedrijf past, willen we eerst graag kennismaken met jou en je bedrijf. Door erachter te komen wie jullie precies zijn en waar jullie voor staan, krijgen wij ook een veel beter beeld van de gewenste uitleganimaties die we gaan maken.

We kunnen zelfs in een creatieve sessie tot de kern van jouw bedrijf komen. Samen onderzoeken we dan wat voor soort illustratiestijl je het meeste aanspreekt en gaan we dieper in op wat belangrijk is voor de medewerkers binnen jouw bedrijf. Uiteraard kijken naar de huisstijl. We bespreken we ook de bedoeling van je uitleganimatie. Volgens deze procedure kunt je de optimale uitleganimatie laten maken voor je product of dienst die volledig aansluit op de kernwaarden en huisstijl van het bedrijf/organisatie. Heb je interesse in een creatieve sessie, wil je gewoon even sparren over je idee of ben je op zoek naar advies, neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost het om een uitlegvideo te laten maken?

Uitleganimatie laten maken… maar wat kost het nu eigenlijk? De kosten voor het maken van een uitlegvideo hangt in grote mate af van je eigen wensen en het pakket dat hier het beste op aansluit. Om een echt goed beeld te krijgen van de kosten van een uitleganimatie laten maken bij Bigfish, kunnen wij je voorzien van een duidelijk overzicht met prijzen!

We hebben een brochure waarin een aantal voorbeelden van animaties waar de prijs bij staat. Stuur ons een bericht via ons contactformulier en we sturen je deze graag toe. Bij ons zitten er geen addertjes onder het gras, je kan er zeker van zijn dat de prijs die je betaalt de kosten dekt, van begin tot eind.

Waarom zou ik voor Bigfish kiezen?

Uitleganimatie laten maken door Bigfish? We hebben heel erg veel ervaring in het maken van het explainers – we zitten al meer dan 12 jaar in het vak. We houden van ons werk en we zetten graag een stapje extra om tot dat onderscheidende resultaat te komen.

Omdat we al even bestaan en we meer dan 25 medewerkers hebben kunnen we zorgen voor continuïteit van de kwaliteit van de animatie. Ook als je meerdere animaties gelijktijdig wilt laten maken is dat door de flexibiliteit in onze capaciteit geen probleem.

Er zijn een hoop aanbieders op de markt en het is lastig om daar een keuze in te maken. Wij onderscheiden ons door de hoge kwaliteit, de keuzemogelijkheden en dat we alles zelf maken en onze opdrachten niet naar het buitenland sturen. Wij gaan verder dan het klassieke opdrachtgever-opdrachtnemer relatie – bij ons word je betrokken in het proces en proef je het plezier van ons werk. Bij ons staat partnerschap voorop zodat het beste resultaat behaald wordt.

Duizenden tevreden klanten. Merkervaring.

Aegon Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Eneco Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
ProRail Logo klantervaring Bigfish Animatie Studio
Triodos Bank Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Ziggo Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Booking.com Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Rabobank Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Mercedes-Benz Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Jumbo Logo Klantervaring Bigfish animatie Studio
Zwanenberg Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Swiss Sense Logo Klantervaring Bigfish Animatie Studio
Tilburg University Logo Klantervaring Bigfish animatie Studio

Keuzes maken. Altijd lastig.

Uitleganimatie laten maken? Jouw verhaal duidelijker, efficiënter en eenvoudiger vertellen? Ontvang vrijblijvend een indicatie van de prijzen en mogelijkheden.