Uitleganimatie laten maken door Big Fish Animatie:

Wilt u een uitleganimatie laten maken? Dan ben u bij Big Fish aan het juiste adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van uitleganimaties. Big Fish Animatie maakt, bedenkt en creëert 2D en 3D animatie videos.

Uitleganimaties

Wanneer je wat hebt uit te leggen is het gebruik maken van een animatie een goed idee. De naam zegt het al, je wilt met behulp van een animatie een ingewikkelde boodschap uitleggen. Big Fish animatie maakt deze uitleganimaties, hierdoor zijn ingewikkelde boodschappen goed en snel over te brengen naar de klant zonder de aandacht te verliezen.

Waarom?

Teksten op websites zijn vaak lang en ingewikkeld. We snel verliezen onze concentratie wanneer het gaat om tekst, het betreft zelfs maar gemiddeld 20% van de bezoekers die daadwerkelijk een websitetekst leest. Wanneer je dan wat uit wilt leggen, ben je al snel de aandacht verloren. Met een uitleganimatie voorkom je dit, bespaar je tijd en trek je de aandacht van de klant!

Briefingsformulier:

Het maken van een uitleg animatie gebeurt eigenlijk altijd op dezelfde wijze. Om geen stappen over te slaan hebben we een handig briefingsformulier ontwikkelt. Wanneer je deze goed invult, krijg je zelf ook een duidelijk overzicht en wat extra hulp om een goede uitleganimatie te ontwikkelen.  Nadat deze is ingevuld, kunnen we beginnen aan de animatie.

Eerste stappen bij het ontwikkelen van een uitleg animatie:

Big Fish pretendeert nooit beter te weten wat de boodschap naar de doelgroep is, daarom is het voor het ontwikkelen van een uitleg animatie belangrijk dat er een goed script ontwikkeld wordt. Met de informatie die we uit het briefingsformulier halen, laten we onze copywriter een tekst schrijven speciaal gericht op een uitleg animatie.  Deze wordt vervolgens voorgelegd aan de klant.

De klant beslist of de tekst aansluit bij het idee wat zij voor ogen hadden. Hier en daar wordt de tekst wat bijgeschaafd. Wanneer de tekst final is, wordt er een key visual gemaakt. Deze visual moet, zoals het woord al zegt, aansluiten op de visuele stijl die de klant voor ogen heeft bij de uitleganimatie.

Storyboard:

Wanneer deze stijl eenmaal is gekozen, gaan we aan de slag met het storyboard.

Het storyboard wil zeggen dat we letterlijk, scene voor scene gaan uittekenen. Elke stap van de uitleg animatie wordt nu uitgebreid bekeken. Met de bijbehorende voice over tekst en begeleidend schrijven per scene, leveren we de eerste versie op. De klant kan nu bekijken of de film eruit komt te zien naar wens en of de uitleg klopt. Deze scenes aan elkaar, vormen namelijk later de totale uitleganimatie.

Voice over?

Ondertussen is het tijd om de voice over op te nemen. Tussendoor hebben we de klant namelijk een stem voorstel gedaan. De klant kan dan rustig bekijken welke stem het beste zou passen bij de uitleganimatie.

Animeren van de uitleganimatie:

Wanneer het storyboard wordt goedgekeurd, is de uitleg animatie al bijna klaar.

Het storyboard wordt uitgewerkt in de gekozen visuele stijl. Nadat deze allemaal af zijn, kan er worden geanimeerd. Alle eerder omschreven bewegingen bij het storyboard worden nu tot leven gebracht. De uitleg animatie is nu zo goed als af en klaar om te laten zien aan de klant. We noemen dit een eerste versie. Er is zelfs in deze fase nog altijd ruimte voor feedback op allerlei verschillende aspecten als bijvoorbeeld muziek, bewegingen, snelheid, etc.

Voorbeelden van uitleg animaties:

Afronden van de uitleganimatie:

Nadat we de laatste feedback van de klant hebben ontvangen gaan we aan de slag met het afronden van de uitleg animatie.  Na alle feedback te hebben doorgevoerd kunnen we met veel enthousiasme een final uitleg animatie opleveren en is de film klaar om ingezet te worden op allerlei verschillende kanalen!

Doorlooptijd van een uitleganimatie:

Het ontwikkelen van een uitleg animatie heeft een gemiddelde looptijd van 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de spoed of juist de drukte. Wanneer het een eerste samenwerking betreft, raden wij altijd aan om te rekenen op 4 tot 5 weken. Ook bij drukke periodes duurt het gemiddeld 4 weken om een uitleganimatie te ontwikkelen. Zo heeft de klant de meeste rust en ruimte om goed naar de animatie te kijken en te beoordelen. Is het laten maken in deze periode niet mogelijk en heeft het project haast? Dan is dat ook geen probleem. We zorgen ervoor dat een uitleganimatie ook op kortere termijn ontwikkeld kan worden.

Lees meer

Bigh Fish focust zich op de kern van het verhaal

Onze animaties zijn passen volledig binnen de huisstijl van uw organisatie. Onze uitlegexperts en animatoren hebben al jarenlange ervaring in het maken van simpele animatiefilmpjes voor een grote groep klanten.
De animatievideo kunt u online, intern of voor marketingcampagnes en sales presentaties inzetten.
Wij leveren de animatiefilms op in elk gewenst format.

Het voordeel van Big Fish is werken met fixed prices en duidelijke afspraken.
Wij maken uw animatievideo altijd vooraf een afgesproken prijs.
Op die manier is er zowel duidelijkheid voor u als voor ons.

Ook kunnen wij u van dienst zijn om advies te geven over uw animatievideo. Een gedegen marketingadvies hoe u het beste de animatiefilm kunt inzetten op uw website of elders online.

Onze disciplines:

 • Uitleganimaties
 • Explanimation
 • Infographic
 • Visual consultancy
 • Videomarketing
 • Explanations
 • Explanationvideo
 • 2D animatievideo
 • 3D animatievideo
 • Commercials
 • Bedrijfsfilms
 • Uitlegfilms
 • Animatievideo

Onze werkwijze:

Uw verhaal, boodschap, dienst of product snel en simpel uitleggen?
Met ons team hanteren wij een eenvoudige en transparante manier van werken:

 • Vaste project prijs
 • Intake / briefing
 • Concept voorstel
 • Storyboard
 • Professionele voice-over
 • Animeren
 • Correctieronde
 • Opleveren in gewenst formaat

Offerte opvragen:

Wij houden niet van verrassingen achteraf en werken op basis van vaste project prijzen.
Na een intakegesprek kunnen wij deze met u samen formuleren.
Vul het contact formulier in en vraag direct een offerte op!