De wonderen van de Big Fish Animatie uitleg video’s

By september 2, 2015 juni 16th, 2016 Waarom een animatievideo?

Binnen 1 minuut een complexe boodschap helder, effectief en simpel uitleggen aan uw doelgroep? Dankzij Big Fish Animatie is dit mogelijk. De combinatie van beeld, tekst en geluid maakt een krachtige indruk om uw boodschap duidelijk over te brengen met behulp van een animatievideo. Ons uitgangpunt is om een animatie video te maken waarin uw verhaal wordt gezet naar een uitleganimatie passend bij uw bedrijf, huisstijl en doelgroep.

Uit verschillende psychologische onderzoeken is namelijk gebleken dat het oog van de mens automatisch en sneller focust op een bewegend beeld dan op een stil of stuk tekst. Men verkiest een bondige animatie boven een lange film. Binnen 60 seconde wordt een lastig verhaal duidelijk uitgelegd.

Lees meer

Wanneer een informerende boodschap saai en ingewikkeld wordt komt Big Fish Animatie met een simpele oplossing die vele fronzen en moeilijke gezichten zal doen vertrekken. Wat voor u misschien overkomt als logische taal, kan bij uw collega’s, werknemers of klanten de nodige vraagtekens oproepen. Hoe ingewikkeld het verhaal ook klinkt, de rode draad in een uitleg is te vertalen naar een simpele 2D of zelfs 3D animatie. Voordat u de film laat maken, beginnen we met het samen opstellen van een script naar wens. Sferen, stijlen en voorbeelden worden doorgenomen zodat het team van Bigh Fish optimaal begrijpt wat de boodschap is van de animatie. Als alles duidelijk is voor beide partijen, gaan we vervolgens aan de slag met het story board. Scene voor scene wordt de boodschap op een speelse manier in de door u gewenste sferen uitgedacht U kijkt mee vanaf de zijlijn en wij bieden u tijdens en na het maken van de animatiefilm de mogelijkheid om eventuele op-of aanmerkingen door te geven tijdens de daar voor geplande feedbackmomenten.
Het laten maken van een film hoeft u weinig tijd en moeite te kosten en het resultaat is enorm.

65
van de zakelijke beslissers bekijkt de website na het zien van een animatie video.
59
van de zakelijke beslissers verkiest het bekijken van een animatie video boven het lezen van een tekst.

Een goed geproduceerde video vergroot aankoopbeslissingen met 72% ten opzichte van een drukwerk brochure, omdat mensen video’s 6 tot 1 de voorkeur geven ten aanzien van een statische website. (Wharton School)

Het menselijk brein werkt effectiever wanneer informatie wordt beoordeeld op een visuele manier in plaats van een presentatie in cijfers en woorden. Mensen onthouden meer informatie wanneer ze die hebben binnen gekregen via visuele tools. (Mindlab International)

Kortom, daar waar u de aandacht verloor met lange en ingewikkelde uitleg, in termen waarvan u niet eens in de gaten heeft dat het niet begrepen wordt, komt Big Fish animatie met de ideale oplossing. De animatie die u door ons laat maken kunt u online, intern of voor marketingcampagnes en sales presentaties inzetten. Het voordeel van Big Fish is werken met fixed prices en duidelijke afspraken. Ook kunnen wij u van dienst zijn om advies te geven over uw animatie video. Een gedegen marketingadvies hoe u het beste de animatie film kunt inzetten op uw website of elders online.
Het laten maken van een animatie film is dus makkelijk en zal u in de toekomst een hoop tijd en moeite besparen.

Onze werkwijze:

Onze disciplines:

 • Uitleganimaties
 • Explanimation
 • Infographic
 • Visual consultancy
 • Videomarketing
 • Explanations
 • Explanationvideo
 • 2D animatievideo
 • 3D animatievideo
 • Commercials
 • Bedrijfsfilms
 • Uitlegfilms
 • Animatievideo